Voorwoord

Geachte collega,

Hoe, wat, waar en wanneer bij patiënten met gemetastaseerd prostaatcarcinoom

Anno 2020 zijn er aardig wat behandelmogelijkheden voor patiënten met gemetastaseerd prostaatcarcinoom. Vaak rijst de vraag: wanneer moet er welke behandeling ingezet worden?

Deze masterclass wil dieper ingaan op de volgorde van de behandelingen in dit steeds veranderende landschap. Vervolgens wordt er een verdieping gemaakt, door enkele actuele studies die in deze groep patiënten uitgevoerd wordt in Nederlandse ziekenhuizen, uit te lichten.

Ook de huidige samenleving verandert. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van e-health, patiënten zijn beter geïnformeerd en van de professionals worden ook andere vaardigheden verwacht. Wat betekenen nieuwe e-health ontwikkelingen voor een patiënt met gemetastaseerd prostaatcarcinoom en hoe ga jij hiermee om in de zorg voor deze patiënten? Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de vraag: hoe haal jij plezier en voldoening uit je werk, naast professionaliteit, in deze gejaagde tijd?

De middag wordt afgesloten met een onderwerp waar iedere partner van een patiënt die behandeld wordt met hormonale therapie mee te maken kan krijgen: “Help mijn man verandert”. Patiënt en partner moeten zich aanpassen aan de veranderingen die een behandeling met zich meebrengt. Vermoeidheid en verandering in seksualiteit en intimiteit hebben vaak grote impact op de kwaliteit van leven van de patiënt. Wat kun je als professional hierin betekenen, wat gebeurt er nadat patiënten het ziekenhuis heeft verlaten en hoe kan jij de patiënt verder ondersteunen?

Kortom, een veelzijdig programma waarmee verdieping wordt gezocht in de diverse aspecten van de zorg voor patiënten met gemetastaseerd prostaatcarcinoom.

U kunt rekenen op een interessant en interactief programma, met voldoende tijd voor discussie en het uitwisselen van ideeën. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen!




Met vriendelijke groet,

Namens de stuurgroep

Suzan Ras-van Spijk,
verpleegkundig specialist oncologie Franciscus Gasthuis & Vlietland, Rotterdam

Maja van der Eerden-van Alebeek,
verpleegkundig consulent uro-oncologie Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Anoesjka Lechner,
verpleegkundig specialist oncologie Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam
 
 



Sprekers

Programma

Sessies

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de volgende verenigingen:
 

  • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals

 

Locatie & Route

Inntel Hotels Utrecht Centre
Adres: Smakkelaarshoek 24
3511 EC Utrecht
   

 

 

Inschrijven